Turkije reis Rozenkelim

Turkije reis Rozenkelim

Wintertijd,  maar een Zomerse blog over mijn bloggersreis naar Turkije.
 
Een paar maanden geleden was ik uitgenodigd door de
eigenaren van Rozenkelim voor een verblijf in hun Villa Olivio in
Datca, Turkije.

De reis werd door hun georganiseerd, het enige wat ik hoefde
te doen was een ticket regelen en genieten. 

Allereerst kwamen we aan in de prachtig gerenoveerde Villa Olivio in Datca/Mesudiye.
De kleuren en het materiaal wat de eigenaren hebben gebruikt
om de oude olijvenolie molen op te knappen is fantastisch gelukt.
Je kunt hier (met een heel gezin) van een heerlijke vakantie
genieten. Het is twee uur rijden vanaf het vliegveld Dalaman. De Villa is
werkelijk zo mooi ingericht met een mooie keuken, woonkamer, zes  slaapplaatsen en
twee badkamers.

En om het af te maken een veranda met genoeg eet- en
zitgelegenheid plus…. zwembad.

De eerste dag hebben we een lokale markt bezocht en ons avond eten gekocht. Wat een kleuren explosie van kleding, groente en fruit tref je daar. Echt prachtig om te zien en mee te maken. 

De tweede dag na een heerlijk zelf gemaakt ontbijt hebben een trip gemaakt langs de stranden met de prachtige zee. Echt de moeite waard, al die kleine strandjes.
In de avond hebben we heerlijk gegeten bij Villa Asina en genoten van het uitzicht op de bergen en de zee, omringd door olijfbomen en niet te vergeten de rust. Net zoals bij Villa Olivio.

 

Op de derde dag zijn we naar Eski Datca gegaan waar we mochten genieten van een heerlijk ontbijt in het prachtige Pension Doga. Het Pension krijgt een nieuwe naam.  Zodra ik dit weet zal ik het hier noemen. De eigenaar wil workshops gaan houden en samenwerken met allerlei kunstenaars.

In het plaatsje Eski Datca hebben we veel foto’s gemaakt, waar de tradities nog in stand worden gehouden. Turkse dames verkopen hier bijvoorbeeld hun gekleurde handwerk. Ik was helemaal verliefd op het keramiek winkeltje in dit plaatsje.

 

Vervolgens zijn we naar Cafe Inn in Datca gegaan, hier hebben ze de beste koffie van Datca en omstreken. Bij Cafe Inn waren we uitgenodigd voor een heerlijke Turkse lunch. De eigenaresse was zo gastvrij en het eten was zalig. We zaten daar lekker uit de zon te genieten van bijzondere gerechten en de zee recht voor ons. 

Verder bezochten we een Olijvenfabriek, van daaruit zijn we naar het oude verblijf gereden van de Turkse Sultan Mehmet Ali Aga. Tegenwoordig is het een Hotel omringd met een prachtige tuin. Het heeft een terras van wit marmer en cactussen metershoog.

De laatste dag stond in het teken van het stylen en fotograferen van de prachtige kleden van Rozenkelim. Ik koos voor een zwart kleed met bloemen uit omdat dit het dichtste bij mijn stijl blijft.
 
Maar eigenlijk zijn alle kleden mooi van Rozenkelim.

De stylingfoto’s zijn gebruikt voor een fotowedstrijd die werd gehouden door Rozenkelim en op mijn foto werd het meest gestemd. Waardoor ik en een stemmer een kleed hebben gewonnen van Rozenkelim!! Later zal ik jullie op de hoogte brengen via Instagram welk kleed ik heb gekozen.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit Zomerse blog net zoals ik van deze reis heb genoten. Dankjewel Rozenkelim!

 
 
Liefs, Martine. 
 
(door omstandigheden helaas een verlate blogpost)
Select language